Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε σε δημόσια συνεδρία, η τελετή υποδοχής του Ομότιμου Καθηγητή της Αρχαίας Ιστορίας, πρώην Αντιπρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και νυν Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΣΑΠ) της ΕΘΑΑΕ, κ. Κωνσταντίνου Μπουραζέλη ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Την τελετή υποδοχής προσφώνησε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Σταμάτιος Κριμιζής και ακολούθησε η παρουσίαση του Καθηγητή από τον Ακαδημαϊκό κ. Μιλτιάδη Χατζόπουλο. Ο κ. Μπουραζέλης εκφώνησε την ομιλία του με θέμα «Η Ρώμη κι η Αυτοκρατορία της (Imperium Romanum): Ιστορική οντότητα, εξέλιξη και αμφίσημη κληρονομιά».

Ο κ. Μπουραζέλης είχε εκλεγεί ως τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών τον Απρίλιο του 2023 στην προκηρυχθείσα έδρα της Ρωμαϊκής Ιστορίας στη Β’ Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών.

Τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου και του Συμβουλίου Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ εκφράζουν, για ακόμη μία φορά, στον Αντιπρόεδρο του ΣΑΠ τα θερμά τους συγχαρητήρια για την τιμητική διάκριση και απευθύνουν τις ευχές τους για τη συνέχιση της δημιουργικής του πορείας και της προσφοράς του στην επιστήμη και στα γράμματα.

12032024 0030

12032024 0047

12032024 0066

* Φωτογράφος: Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, PHOTO PRESS - ΘΕΟΔΩΡΟΣ & ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.